Pizza bianca met witloof, spekjes en salade

30 MIN
2 personen
Pizza bianca met witloof, spekjes en salade

We maken een makkelijke pizzavariant van je favoriete witloofrolletjes in kaassaus. Nu hoef je niet te vechten om het laatste kaaskorstje. Maar wie gaat er met het krokantste pizzakorstje lopen?

Ingrediënten

  • ½ teentje knoflook
  • 125 gr volle yoghurt
  • 50 gr geraspte kaas
  • 3 stronkjes witloof
  • 2 pizzabodems
  • 100 gr spekreepjes
  • 50 gr veldslamengeling
  • boter
  • 1 el honing
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Pers de knoflook. Meng onder de yoghurt samen met de helft van de geraspte kaas. Kruid met zout en zwarte peper (zie tip).
  2. Snijd het witloof overlangs doormidden en verwijder de bittere kern. Snijd het witloof in dunne, langwerpige reepjes van 1 cm. Smelt een klont boter in een pot en stoof het witloof in 5 min. gaar op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Schik de pizzabodem op de bakplaat. Smeer er een laag yoghurt op en leg het witloof erop. Schik het spek op de pizza. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en besprenkel met de honing. Kruid met zout en zwarte peper. Zet de pizza ongeveer 15 min. in de oven, tot de kaas goudbruin kleurt en de pizzabodem mooi krokant is.
  4. Controleer of de pizza gaar is en serveer met de veldslamengeling. Smakelijk!
  5. TIP: Wil je 'n extra speciale basis voor je pizza? Kruid de yoghurt dan met Italiaanse kruiden, bruschetta verde of Provençaalse kruiden. Ga ook eens de Oosterse toer op en kruid met currypoeder.