Pissaladière

60 MIN
4 personen
Pissaladière

Deze heerlijke Franse pizza is ideaal als lunch of lichte maaltijd! De pissaladière is belegd met ansjovis, ui en olijven en lekker met een frisse salade erbij.

Ingrediënten

  • 2 blikken ansjovis
  • 1 vel pizzadeeg
  • 800 g uien, in fijne ringen
  • 10 olijven, in stukjes
  • 3 el olijfolie
  • 3 takjes tijm, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en roerbak de uien met de tijm ongeveer 30 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier bedekte bakplaat. Verdeel er het uimengsel over samen met de olijven en de ansjovis. Schuif in de oven en bak de uienpizza 15 minuten gaar.
  4. Besprenkel de pizza met de restvan olijfolie. Laat even afkoelen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 351.05 kcal
Koolhydraten 31.26 g
waarvan suikers 14.8 g
Vet 18.18 g
waarvan verzadigd 4.23 g
Proteïnen 13.29 g
Vezels 6.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin