Pizza funghi met witloof, rode ui en Italiaanse kaas

20 MIN
2 personen
Pizza funghi met witloof, rode ui en Italiaanse kaas

Witte pizza of pizza bianci, het culinaire broertje (of zusje!) van de klassieke pizza met tomatensaus. We gebruiken yoghurt als basis. We maken ook een belofte dat je binnen de 20 min. aan tafel zit. Ready, set, go!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr witte champignons
  • 1 stronkje witloof
  • ½ citroen
  • 125 gr volle yoghurt
  • 2 pizzabodems
  • 50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
  • ½ rode ui
  • 50 gr gemengde sla
  • olijfolie
  • 1 kl gedroogde tijm
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit een kookpot met een scheutje olijfolie en bak de champignons met de helft van de knoflook en gedroogde tijm mooi bruin. Kruid met zout en zwarte peper.
  2. Halveer het witloof overlangs en snijd de harde bittere kern eruit. Snijd vervolgens in fijne reepjes. Rasp de schil van de citroen.
  3. Meng de yoghurt met citroenzeste, 3/4 van de Gran Moravia en de overige knoflook. Snijd de rode ui in ringen. Bestrijk de pizzabodem met de yoghurt en beleg met de champignons, ui en het witloof. Bestrooi met extra Gran Moravia. Schuif 10 min. in de oven, tot het deeg mooi goudbruin en knapperig is.
  4. Besprenkel de gemengde sla met wat olijfolie en zout en zwarte peper. Serveer de pizza met de sla. Smakelijk!
  5. TIP: Bewaar champignons ver uit de buurt van fruit. Fruit geeft een stof af waardoor de champignons sneller verouderen.