Snelle pizza met ham en tomaat

25 MIN
2 personen
Snelle pizza met ham en tomaat

Deze week gaan wij voor een zogenaamde witte pizza. De bodem bakken we eerst met een portie kaas. Afwerken doen we met ham en Belgische tomaatjes van Stoffels Tomaten. Een beetje Italië, een beetje België ... Smakelijk of buon appetito? Kies maar!

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gr mozzarella
  • 100 gr gekookte ham
  • 250 gr witte champignons
  • 2 tomaten
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 50 gr gemengde sla
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en schik de pizzabodem erop.
  2. Hak de knoflook zeer fijn. Hak ook de mozzarella fijn. Bestrooi de pizza met de knoflook en de mozzarella, besprenkel royaal met olijfolie en kruid met een snuifje zwarte peper en een klein snuifje zout. Schuif de pizza's alvast zo'n 10 min. de oven in.
  3. Snijd intussen de ham in snippers. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de tomaten in plakken.
  4. Haal de pizza's uit de oven en beleg met de ham, champignons en plakjes tomaat (zie tip). Bestrooi naar smaak met de Italiaanse kruiden en werk af met een scheutje olijfolie. Schuif nog zo'n 3 min. de oven in tot het deeg mooi goudbruin en gaar is.
  5. Schep intussen de gemengde sla om met een scheutje olijfolie, een snuifje zout en zwarte peper.
  6. Haal de pizza's uit de oven en snijd in punten. Serveer meteen met de gemengde salade. Smakelijk!
  7. TIP: Leg de pizza zeker niet te vol, want dan krijg je 'm niet mooi krokant.