Kikkererwten met chorizo

25 MIN
4 personen
Kikkererwten met chorizo

Een heerlijke lunch of bijgerecht dat je zo kan klaarmaken met wat je vindt in je voorraadkast. Handig als je op vakantie bent of verlangt naar zon op je bord!

Ingrediënten

  • 250 g chorizo, in plakjes gesneden
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitlgelekt, 800 g
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 g
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt

BEREIDING

  1. Stoof de ui met de paprikareepjes aan in de olijfolie. Roerbak 5 minuten.
  2. Verhoog het vuur en voeg de knoflook en de chorizo toe. Roerbak opnieuw 5 minuten.
  3. Voeg de kikkererwten en de tomaten toe aan de pan. Verlaag het vuur en laat het geheel 10 minuutjes sudderen. Roer regelmatig.
  4. Verdeel het stoofpotje over de borden en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 426.36 kcal
Koolhydraten 21.32 g
waarvan suikers 5.13 g
Vet 25.77 g
waarvan verzadigd 10.03 g
Proteïnen 24.26 g
Vezels 8.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin