Cannelloni bolognaise

35 MIN
2 personen
Cannelloni bolognaise

Cannelloni met een klassieke Bolognaisesaus. Het is toch weer eens iets anders als een gewone spaghetti. Wel even lekker, dat wel! Laat het smaken.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 4 lasagnevellen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 30 g emmentaler
  • 10 g bladpeterselie
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes (brunoise).
  2. Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Bestrijk de lasagnevellen met 1/3de van de olijfolie. Als het water kookt, voeg je de lasagnevellen 1 voor 1 toe. Ze zullen misschien wat aan elkaar kleven, maar maak je geen zorgen, je kan ze straks gemakkelijk terug van elkaar halen. Laat 3 minuten koken en schep ze uit het water, laat naast elkaar drogen op een propere keukenhanddoek.
  3. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en bak het gehakt 5-6 minuten. Schep regelmatig om. Schep het gehakt uit de pan en zet even opzij.
  4. Doe de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui, de knoflook en de worteltjes aan, voeg de Italiaanse kruiden toe. Voeg na 5 minuten opnieuw het gehakt toe en roer goed om. Laat het gehakt 3 minuten meebakken en voeg dan ongeveer 1/5de van de tomatenpassata toe. Kruid met peper en zout.
  5. Leg de lasagnevellen voor je uit, halveer ze en schep op elk stukje gehaktvulling en rol op.
  6. Neem een ovenschaal en giet er de helft van de resterende passata in. Leg de gevulde cannelloni in de schaal. Giet er de rest van de passata over. Bestrooi met de geraspte emmentaler. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Snij de peterselie fijn. Werk af met de peterselie en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 721.1 kcal
Koolhydraten 38.78 g
waarvan suikers 15.5 g
Vet 45.82 g
waarvan verzadigd 13.26 g
Proteïnen 36.54 g
Vezels 9.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin