Barbecue pita met wortelsalade

25 MIN
2 personen
Barbecue pita met wortelsalade

Pita op de barbecue? Jawel, het kan, en het is zelfs héél lekker! Je roostert lekkere gemarineerde varkensspiering en snijdt die dan in fijne reepjes. De pitabroodjes kunnen natuurlijk ook even op de barbecue! Gemakkelijk en snel barbecueën kan ook!

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 30 g rozijnen
  • ½ potje magere yoghurt
  • 1 little gem
  • 2 gemarineerde spieringlapjes
  • 4 pitabroodjes
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
  2. Schil en rasp de wortelen. Meng de geraspte wortelen, rozijnen, de mayonaise, de yoghurt, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een slakom. Zet koud weg.
  3. Snij de little gem in reepjes.
  4. Rooster de gemarineerde spieringlapjes 3-4 minuten per kant op de barbecue of grill ze in een grillpan. Leg er heel kort de pitabroodjes bij om op te warmen.
  5. Snij de pitabroodjes open. Snij de spieringlapjes in fijne reepjes. Vul de pitabroodjes met de fijngesneden sla, de wortelsalade, de spiering en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 789.52 kcal
Koolhydraten 75.62 g
waarvan suikers 27.17 g
Vet 35.7 g
waarvan verzadigd 10.34 g
Proteïnen 36.66 g
Vezels 10.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin