Snelle rendang gehaktballetjes met boontjes en rijst

30 MIN
2 personen
Snelle rendang gehaktballetjes met boontjes en rijst

Rendang is een heerlijk kruidig stoofpotje uit Indonesië. Zoals dat vaak gaat met stoofpotjes, moet het lang opstaan. Wij hebben een snelle en originele versie ontwikkeld, met gehaktballetjes erbij. Verrassend smaakvol en best gemakkelijk om te maken. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 300 g gemengd gehakt
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 350 g sperziebonen
  • 2 kl kurkuma
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 gedroogde limoenblaadjes
  • ½ runderbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g pinda's
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Meng het gehakt met de helft van de ui. Kruid bij met peper en zout. Rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon. Verhit de helft van de arachideolie in een pan en bak de gehaktballetjes 5 minuten rondom. Schep uit de pan en zet even opzij.
  2. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij het citroengras in grote stukken en plet door er een kommetje op te zetten en er stevig op te duwen.
  3. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Verhit de rest van de arachideolie in de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt. Voeg de rest van de ui, de knoflook, de gember en de kurkuma toe. Stoof 2 minuten. Voeg dan de kokosmelk, per persoon 100 milliliter water, de boontjes, het citroengras en de gedroogde limoenbladjes toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Meng goed, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen onder deksel.
  4. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  5. Voeg de de gehaktballetjes aan de saus toe, schep goed om en laat nog 3 minuten pruttelen. Hak de pinda's grof.
  6. Verwijder de limoenblaadjes en stukjes citroengras uit de saus. Serveer de jasmijnrijst met de gehaktballetjes, de sperziebonen, de saus en strooi er de grofgehakte pinda's over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1090.12 kcal
Koolhydraten 89.82 g
waarvan suikers 9.88 g
Vet 63.6 g
waarvan verzadigd 29.65 g
Proteïnen 40.85 g
Vezels 11.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin