Rigatoni al forno

45 MIN
4 personen
Rigatoni al forno

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 100 g gerookte ham, in reepjes
  • 350 g rigatoni
  • 1 stengel selder, in boogjes
  • 400 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g bloem
  • 120 g kaas, geraspt
  • 50 g pecorino
  • 400 ml melk
  • 20 ml rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de rigatoni in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  3. Bak de ui, de selder en de knoflook aan in de olijfolie. Voeg er na enkele minuten het gehakt aan toe en bak rul. Blus met de rode wijn en laat volledig inkoken. Voeg er de tomatenblokjes aan toe en laat sudderen. Kruid met peper en zout.
  4. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg er al roerend de bloem aan toe en laat opdrogen. Doe er de melk en de pecorino bij en laat indikken. Kruid met peper en zout.
  5. Roer de bechamelsaus onder het gehakt en de groenten. Roer er de ham door.
  6. Doe de pasta in een ovenschaal en schenk er de saus over. Strooi er de geraspte kaas over en zet 20 minuten in de oven tot de pasta goudbruin ziet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 975.35 kcal
Koolhydraten 80.22 g
waarvan suikers 11.98 g
Vet 45.67 g
waarvan verzadigd 21.4 g
Proteïnen 58.05 g
Vezels 5.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin