Penne met kip, champignons en kruidenkaas

15 MIN
2 personen
Penne met kip, champignons en kruidenkaas

Een snelle herfstige pasta? Wij hebben iets voor jou! Een gemakkelijk gerecht met penne, blokjes kip en champignons. En als saus? Heerlijke kruidenkaas die mooi over de pasta smelt. Ben je al aan het watertanden?

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 1 sjalot
  • 250 g champignons
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 kipfilet
  • 75 g kruidenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Voeg de penne toe en kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar bewaar één kopje van het kookvocht.
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de champignons in kwartjes. Snij de peterselie fijn. Snij de kipfilets in blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in de pan en stoof de sjalot 1 minuut aan. Voeg dan de kipblokjes en champignons toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de kruidenkaas en melk toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en voeg eventueel nog wat kookvocht van de pasta toe.
  5. Meng de penne door de saus. Serveer met de bladpeterselie erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 684.66 kcal
Koolhydraten 69.99 g
waarvan suikers 5.01 g
Vet 14.67 g
waarvan verzadigd 3.83 g
Proteïnen 64.75 g
Vezels 7.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin