Volkoren penne met pompoensaus en geitenkaas

30 MIN
2 personen
Volkoren penne met pompoensaus en geitenkaas

Een heerlijk herfstige pasta met een verrassende pompoensaus die we op smaak brengen met het fantastische Marokkaanse kruid ras el hanout. Daarbij komt frisse geitenkaas en krokante pompoenpitten. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ flespompoen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kl ras el hanout
  • 200 g volkoren penne
  • 20 g pompoenpitten
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 centimeter.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de pompoenblokjes en per persoon 200 milliliter warm water toe. Verkruimel er de groentebouillon over, voeg de ras el hanout toe en roer om. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de pompoenblokjes gaar zijn. Mix fijn tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.
  4. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de pompoenpitten toe. Rooster ze kort en schep uit de pan.
  5. Snij de bladpeterselie fijn.
  6. Meng de volkoren penne met de pompoensaus. Schep in borden en verkruimel er de geitenkaas over. Werk af met de pompoenpitten, fijngesneden bladpeterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 685.18 kcal
Koolhydraten 90.45 g
waarvan suikers 13.97 g
Vet 21.82 g
waarvan verzadigd 7.13 g
Proteïnen 24.8 g
Vezels 14.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin