Patatas bravas met chorizo en spinazie

30 MIN
2 personen
Patatas bravas met chorizo en spinazie

Een heerlijk Spaans toppertje! Homemade patatas bravas, dat zijn geroosterde aardappeltjes in een pittige tomatensaus, met daarbij krokant gebakken chorizo en spinazie, gebakken in de olie van de chorizo, en uiteraard met knoflook erbij. Beeld je in dat je dit opeet onder de Spaanse zon, genieten maar!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 150 g chorizo
  • 200 g spinazie
  • 3 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de aardappelen in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de tomaten in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Roer de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree los met een beetje water.
  3. Stoof de ui glazig in een kookpotje in 1/3de van de olijfolie. Voeg er de helft van de knoflook, de tomatenpuree en de tomaten bij. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout.
  4. Snij de chorizo in stukjes. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de blokjes chorizo toe. Bak krokant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Voeg de spinazie en de rest van de knoflook toe in de pan waarin je de chorizo gebakken hebt. Voeg, indien nodig, de rest van de olijfolie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de geroosterde aardappelen met de tomatensaus en leg er de spinazie en krokant gebakken chorizo bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 730.7 kcal
Koolhydraten 48.97 g
waarvan suikers 8.93 g
Vet 46.09 g
waarvan verzadigd 14.27 g
Proteïnen 27.04 g
Vezels 11.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin