3x Spaanse tapas

30 MIN
2 personen
3x Spaanse tapas

en: pittige patatas bravas, champiñones en gambas al ajillo. Een heerlijke trio dat goed bij mekaar past. Nu nog een lekker Spaans wijntje erbij en het feest kan beginnen!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 20 scampi's
  • 4 satéprikker
  • 250 g champignons
  • 10 g krulpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de aardappelen in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 1/4de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Snij de tomaat in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Roer de tomatenpuree los met een beetje water.
  3. Meng 1/3de van de knoflook met 1/4de van de olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Prik de scampi's op de satéprikkers en bestrijk ze met de knoflookolie. Laat even marineren.
  4. Stoof de ui glazig in 1/4de van de olijfolie, doe er 1/3de van de knoflook, de tomatenpuree, de tomatenblokjes en per persoon 3 el water bij. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout.
  5. Snij de champignons in kwartjes. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de rest van de knoflook en champignons toe. Bak goudbruin. Snij ondertussen de peterselie fijn. Kruid royaal met peper en zout en roer er de peterselie door.
  6. Verhit een pan en bak de scampi-saté's aan beide kanten, tot ze roze kleuren.
  7. Serveer de geroosterde aardappelen met de tomatensaus, de champignons en de scampi-saté.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 626.72 kcal
Koolhydraten 48.78 g
waarvan suikers 8.8 g
Vet 31.97 g
waarvan verzadigd 4.48 g
Proteïnen 31.16 g
Vezels 11.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin