Chocoladebroodje

40 MIN
4 porties

Dit chocoladebroodje is een mooie vlecht van bladerdeeg. Heerlijk zoet en makkelijk te bereiden. Ideaal voor bij de koffie, als dessert of zelfs ontbijt!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, vierkant
  • 1 reep chocolade
  • 1 eidooier
  • 2 el hazelnoten, grof gehakt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Leg het vel bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  3. Plaats de reep chocolade in het midden van het bladerdeeg.
  4. Snijd diagonale lijnen in het bladerdeeg rondom de chocolade, zodat zich diagonale repen vormen van ongeveer een halve centimeter breed. Verwijder de hoekjes.
  5. Begin vanboven en drapeer de diagonale reepjes bladerdeeg over de reep chocolade, afwisselend tussen links en rechts zodat zich een vlecht vormt. Doe dit tot aan de onderkant en sla het onderste stukje van het bladerdeeg om, zodat je het chocoladebroodje sluit.
  6. Klop de eidooier los met een beetje water en bestrijk het bladerdeeg met dit mengsel. Plaats in de oven en bak het chocoladebroodje 20-25 minuten gaar.
  7. Werk af met de hazelnoten en snijd in stukken.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 450.44 kcal
Koolhydraten 38.36 g
waarvan suikers 15.73 g
Vet 29.91 g
waarvan verzadigd 12.62 g
Proteïnen 6.84 g
Vezels 1.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin