Pastasalade met kip

20 MIN
4 personen
Pastasalade met kip

Een heerlijke pastasalade met farfalle, kip, tomaten, pijnboompitjes en een frisse dressing. Lekker bij een picknick of als meeneemlunch. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 350 g kipfilet
  • 300 g farfalle
  • 3 tomaten, ontpit en ontveld
  • 1 bosje lente-uitje, in ringetjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 eidooier
  • ½ kl mosterd
  • 5 ml balsamico
  • 5 kl olijfolie
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Laat uitlekken en even afkoelen. Snijd de tomaten in blokjes.
  2. Verhit 2 koffielepels olijfolie in de pan en bak de kipfilets goudbruin. Kruid bij met peper en zout en snijd in reepjes.
  3. Rooster de pijnboompitjes droog in een andere pan.
  4. Mix het ei met de mosterd, de balsamicoazijn peper en zout. Schenk er langzaam de overige olijfolie bij en blijf mixen.
  5. Meng de pasta met het sausje en schep er ook de kip, de tomatenblokjes en de lente-uitjes door. Verdeel over de borden en werk af met de pijnboompitten en bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 509.21 kcal
Koolhydraten 56.62 g
waarvan suikers 5.52 g
Vet 14.99 g
waarvan verzadigd 2.58 g
Proteïnen 34.43 g
Vezels 4.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin