Pastasalade met feta en zongedroogde tomaatjes

15 MIN
4 personen
Pastasalade met feta en zongedroogde tomaatjes

Een heerlijk zuiderse pastasalade met feta, rucola en zongedroogde tomaatjes. Je kan de pasta zowel koud als warm serveren.

Ingrediënten

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 80 g rucola
  • 10 zongedroogde tomaten, uitgelekt en in reepjes
  • 100 g zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • 150 g feta, in blokjes
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Laat uitlekken.
  2. Meng de rucola, de olijven, de olijfolie, de fetablokjes en de zongedroogde tomaatjes door de pasta. Kruid goed bij met peper en zout.
  3. Verdeel de pastasalade over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 520.21 kcal
Koolhydraten 53.22 g
waarvan suikers 5.04 g
Vet 24.3 g
waarvan verzadigd 7.73 g
Proteïnen 15.69 g
Vezels 11.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin