Pastasalade met mozzarella en salami

20 MIN
4 personen
Pastasalade met mozzarella en salami

Deze pastasalade met mozzarella en salami is ideaal om bij een picknick te serveren of als lunch om mee te nemen. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 150 g salami, in blokjes
  • 300 g farfalle
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 300 g bladspinazie
  • 150 g kerstomaten, in kwartjes
  • 150 g mozzarella, in blokjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • ½ bosje basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel meteen met koud water. Laat goed uitlekken.
  2. Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof.
  3. Meng de olijfolie met het limoensap en kruid bij met peper en zout.
  4. Meng de gekoelde farfalle met de vinaigrette en schep er de salami, kerstomaatjes, komkommer en spinazie door. Verdeel over de borden en schik er de mozzarella en pijnboompitjes over. Werk af met de basilicum en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 613.09 kcal
Koolhydraten 55.42 g
waarvan suikers 5.65 g
Vet 29.65 g
waarvan verzadigd 11.04 g
Proteïnen 29.09 g
Vezels 5.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin