Penne met artisjok en zwarte olijven

20 MIN
2 personen
Penne met artisjok en zwarte olijven

Probeer deze penne eens met artisjok en zwarte olijven. Licht pittig met wat chilipeper maar heerlijk in balans door de smeuïge feta.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 10 g basilicum
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 200 g artisjokharten
  • 30 g zwarte olijven
  • 100 g feta
  • 200 g penne
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers het teentje knoflook. Hak de basilicum fijn. Ontpit de chilipeper en hak grof. Snij de tomaten in stukken.
  2. Laat de artisjokharten uitlekken en snij in kwartjes. Snij de olijven in schijfjes.
  3. Doe de tomaten, de knoflook, de chilipeper, de feta en 2 eetlepels olijfolie in een blender. Mix tot een glad sausje.
  4. Kook de penne 10-12 minuten beetgaar in ruim gezouten water. Laat uitlekken.
  5. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een antikleefpan. Zet even opzij.
  6. Verwarm de saus in een sauspannetje. Voeg de oregano, de basilicum en de artisjok toe. Roer er dan de penne door.
  7. Verdeel de penne over de borden en werk af met de pijnboompitjes en de olijven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 825.01 kcal
Koolhydraten 84.33 g
waarvan suikers 13.39 g
Vet 39.6 g
waarvan verzadigd 11.95 g
Proteïnen 29.69 g
Vezels 7.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin