Spaghetti met piperade en rauwe ham

30 MIN
4 personen
Spaghetti met piperade en rauwe ham

Piperade is een saus op basis van paprika en tomaat. Heel lekker in combinatie met de rauwe ham en spaghetti.

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 4 sneetjes rauwe ham
  • 2 uien
  • 2 groene paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 750 g trostomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • 1 kl gedroogde tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Haal de zwoerd van de ham. Snij ze in fijne reepjes.
  2. Pel en snipper de uien fijn. Spoel en snij de paprika’s in blokjes, verwijder de zaadjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze eveneens in blokjes. Pel en hak de knoflook.
  3. Bak de reepjes ham knapperig in een likje olijfolie. Doe er de paprika’s bij. Laat, afgedekt, 10 minuten stoven.
  4. Doe er de tomaten en de knoflook bij. Laat, dit keer onafgedekt, nog 10 minuten sudderen tegen de kook aan. Kruid naar smaak bij.
  5. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
  6. Klop de eieren los met de tijm. Verhit 1 koffielepel olijfolie in een koekenpan. Schep er 4 eetlepels van de piperade in. Schenk er de eieren bij. Roerbak tot de eieren gestold zijn.
  7. Giet de pasta af en vermeng ze met de rest van de groentesaus. Verdeel over de borden. Schep er een portie piperade bij. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 303.82 kcal
Koolhydraten 27.01 g
waarvan suikers 13.49 g
Vet 12.55 g
waarvan verzadigd 2.81 g
Proteïnen 18.18 g
Vezels 7.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin