Pasta met zalm en kruidenkaas

25 MIN
4 personen
Pasta met zalm en kruidenkaas

Deze heerlijke pasta met zalm en kruidenkaas maak je zo klaar met wat je vindt in de voorraadkast! Gemakkelijk, snel klaar en zo lekker!

Ingrediënten

  • 2 blikjes zalm, uitgelekt, 400 g
  • 450 g spaghetti
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 g kruidenkaas
  • 200 ml lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes tijm, fijngehakt
  • ½ bosje bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Bewaar een klein kopje kookvocht.
  2. Stoof de ui met de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de tijm, de room en de kruidenkaas toe en roer om tot een smeuïg geheel. Zet het vuur wat zachter en laat de roomsaus 5 minuutjes pruttelen. Kruid bij met peper en zout.
  3. Meng de pasta onder de roomsaus en voeg wat kookvocht toe. Roer goed om. Voeg dan de zalm toe.
  4. Verdeel de pasta met zalm en kruidenkaas over de borden en werk af met de bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 851.67 kcal
Koolhydraten 81.14 g
waarvan suikers 8.39 g
Vet 35.52 g
waarvan verzadigd 12.46 g
Proteïnen 50.09 g
Vezels 4.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin