Farfalle met zalm en doperwtjes

20 MIN
4 personen
Farfalle met zalm en doperwtjes

Een lekkere pasta met gerookte zalm en doperwtjes. Dit gerecht is het lekkerst als je het met verse doperwtjes kan klaarmaken!

Ingrediënten

  • 100 g gerookte zalm, in reepjes
  • 250 g farfalle
  • 250 g doperwten
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 75 g parmezaanschilfers
  • 2 eieren
  • 200 ml sojaroom
  • peper

BEREIDING

  1. Kook de farfalle gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Blancheer de doperwtjes 3 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  3. Klop de eieren los met de sojaroom en peper. Meng met 25 gram van de parmezaan en de lente-uitjes.
  4. Giet de farfalle af en meng met het eiermengsel. Roer stevig om en laat even doorwarmen op het vuur tot de saus indikt.
  5. Meng de doperwtjes en de zalmreepjes door de farfalle. Verdeel over de borden en werk af met de overige parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 457.92 kcal
Koolhydraten 49.26 g
waarvan suikers 4.59 g
Vet 14.79 g
waarvan verzadigd 5.45 g
Proteïnen 29.03 g
Vezels 5.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin