Conchiglie met erwtjes en rauwe ham

25 MIN
4 personen
Conchiglie met erwtjes en rauwe ham

Conchiglie zijn Italiaanse pastaschelpen. Maak ze eens klaar met verse erwten en lekkere rauwe ham zoals parmaham. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 500 g conchiglie
  • 120 g rauwe ham, in reepjes
  • 350 g erwten, gedopt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 10 g munt, fijngehakt
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 200 ml lichte room
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta gaar in gezouten water. Voeg de laatste 3 minuten de erwtjes toe. Giet af en laat uitlekken. Hou een kopje kookvocht opzij.
  2. Stoof de ui met de knoflook aan in de olijfolie. Voeg de room toe en laat enkele minuten inkoken. Voeg dan de pasta, de ham en de erwtjes toe en roer goed om.
  3. Meng 3/4de van de parmezaan door de pasta. Schenk er ook het kopje kookvocht bij en roer nog eens goed om. Kruid bij met peper en zout.
  4. Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de munt en de rest van de parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 819.51 kcal
Koolhydraten 106.65 g
waarvan suikers 12.87 g
Vet 25.38 g
waarvan verzadigd 11.29 g
Proteïnen 36.19 g
Vezels 9.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin