Farfalle met zalm en broccoli

30 MIN
4 personen
Farfalle met zalm en broccoli

Een heerlijke frisse pasta met blokjes zalm, tomaat en broccoliroosjes in een roomsausje. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 500 g zalm
  • 500 g farfalle
  • 1 broccoli
  • 4 pruimtomaten
  • 100 ml visfond
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml lichte room
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de farfalle beetgaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  2. Snij de zalm in blokjes, kruid met peper en zout. Snij de broccoli in roosjes. Pel en snij de tomaten in blokjes.
  3. Stoof de broccoliroosjes aan in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de tomatenblokjes bij. Roerbak 1 minuut. Schenk er de visfond bij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 minuten sudderen.
  4. Voeg er de room aan toe. Schep om. Breng weer tot tegen de kook aan. Leg de zalmblokjes op de groenten. Dek weer af en laat nog 1 minuut op het vuur staan.
  5. Meng de pasta voorzichtig door de zalm en de saus. Roer er de fijngehakte peterselie door en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 841.81 kcal
Koolhydraten 88.63 g
waarvan suikers 7.14 g
Vet 32.57 g
waarvan verzadigd 8.76 g
Proteïnen 45.48 g
Vezels 6.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin