Pasta met langoustines en asperges

60 MIN
4 personen
Pasta met langoustines en asperges

Een heerlijk luxueuze pasta met langoustines, wittewijnsaus en witte asperges. Een feestelijk gerecht met twee topproducten!

Ingrediënten

  • 8 langoustines, ongepeld
  • 300 g tagliatelle
  • 500 g witte asperges
  • 2 takjes selder
  • 1 sjalot
  • 500 ml visfumet
  • 100 ml room
  • 100 ml Noilly Prat, of witte wijn
  • 1 citroensap
  • azijn
  • boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pel de langoustines. Bewaar de staarten. Hak de koppen en schalen fijn.
  2. Pel en snipper de sjalot. Snij de selder in boogjes. Fruit ui en selder samen in boter. Voeg de langoustineresten toe en stoof ze even. Blus met Noilly Prat en visfumet. Laat 20 minuten afgedekt trekken.
  3. Schil de asperges en breek het houtige uiteinde af. Kook ze beetgaar in water met citroensap, wat boter, peper en zout. Kook de pasta beetgaar.
  4. Zeef de saus, roer er de room door en laat even inkoken. Bak de langoustinestaarten kort in boter. Kruid ze met peper en zout.
  5. Meng de pasta met de saus en verdeel over de borden. Werk af met de langoustines en asperges.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 585.73 kcal
Koolhydraten 61.04 g
waarvan suikers 9.44 g
Vet 17.84 g
waarvan verzadigd 8.61 g
Proteïnen 38.08 g
Vezels 5.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin