Tagliatelle met scampis in kruidensaus

30 MIN
4 personen
Tagliatelle met scampis in kruidensaus

Ingrediënten

  • 600 g scampi's, gepeld en schoongemaakt
  • 500 g tagliatelle
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 400 ml visbouillon
  • 3 el Noilly Prat
  • 200 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el dragon, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 el kervel, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de scampi's kort aan. Voeg de knoflook toe. Kruid met peper en zout en blus met de vermout. Schep de scampi's uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  2. Schenk de bouillon en de room in de pan van de scampi's. Voeg de kruiden toe en laat inkoken tot sausdikte. Breng eventueel verder op smaak.
  3. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  4. Meng de pasta en de scampi's door de saus. Verdeel in porties over warme borden en werk af met bieslook of kruiden naar smaak.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 826.68 kcal
Koolhydraten 93.09 g
waarvan suikers 8.22 g
Vet 27.97 g
waarvan verzadigd 11.73 g
Proteïnen 45.76 g
Vezels 4.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin