Paella met asperges, zeevruchten en sluimererwten

50 MIN
4 personen
Paella met asperges, zeevruchten en sluimererwten

Maak eens een lente-frisse paella met zeevruchten, kip, witte en groene asperges en sluimererwtjes. Een pannetje vol lekkere dingen!

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g kabeljauw, in blokjes
  • 700 g zeevruchtmengeling
  • 500 g langkorrelrijst
  • ½ bussel witte asperge, in stukjes
  • ½ bussel groene asperge, in stukjes
  • 100 g shiitake paddenstoelen
  • 100 g erwten
  • 200 g sluimererwten
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rode peper, ontpit en fijngesnipperd
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 ml witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 60 ml olijfolie
  • ½ dopje saffraandraadje, verkruimeld
  • paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de asperges, erwtjes en sluimererwten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Laat uitlekken.
  2. Schenk de wijn in een steelpan en breng aan de kook. Doe er de saffraan bij en laat 5 minuten intrekken van het vuur. Giet het over in een kom en doe er de kippenbouillon bij.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg er de uien en knoflook aan toe. Wacht tot de ui glazig is en leg er de paprika en chilipeper bij. Kruid met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
  4. Voeg de rijst toe aan de groenten en overgiet met de kippenbouillon. Laat de rijst op een laag vuur gaar koken. Voeg er meteen ook de zeevruchtenmengeling, de kip en de kabeljauw aan toe. Laat 15 minuten koken en bakken tot alles gaar is. Leg er op het einde de asperges, erwtjes en sluimererwten bij.
  5. Dek de pan 5 minuten af met folie of een deksel en laat 5 minuten intrekken. Serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 850.16 kcal
Koolhydraten 119.01 g
waarvan suikers 11.81 g
Vet 18.48 g
waarvan verzadigd 3.42 g
Proteïnen 38.77 g
Vezels 11.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin