Parelhoen met paddenstoelen

40 MIN
4 personen
Parelhoen met paddenstoelen

Deze parelhoen, een edele gevogeltesoort, serveer je met een rijke romige champignonsaus. Geef er kroketten bij, en je hebt een echte feestmaaltijd.

Ingrediënten

  • 4 parelhoenfilets
  • 500 g bospaddenstoelen
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 100 ml groentebouillon
  • 100 ml lichte room
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de parelhoenfilets met peper en zout. Braad ze kort rondom aan in de olie. Leg er de tijm bij. Laat ze, half afgedekt, 20 minuten op een zacht vuur verder garen.
  2. Bak de paddenstoelen kort op een hoog vuur. Doe er de knoflook bij en kruid af met peper en zout. Laat ze op een zacht vuurtje verder garen.
  3. Schep de parelhoenfilets uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Blus de pan met de bouillon. Breng aan de kook en doe er de sjalot bij. Laat tot de helft inkoken.
  4. Zeef de bouillon. Breng de saus weer aan de kook en doe er de room bij. Laat inkoken en kruid bij met peper en zout.
  5. Meng de paddenstoelen onder de hete roomsaus.
  6. Verdeel de parelhoenfilets met de paddenstoelensaus over de borden. Werk af met de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 362.52 kcal
Koolhydraten 4.27 g
waarvan suikers 1.61 g
Vet 23.9 g
waarvan verzadigd 8.14 g
Proteïnen 30.57 g
Vezels 4.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin