Fazant met cognacsaus fine champagne

90 MIN
4 personen
Fazant met cognacsaus fine champagne

Fazant is een verfijnde feestklassieker. In de fine champagnesaus zit in tegenstelling tot je zou denken geen champagne, maar champignons, cognac & witloof

Ingrediënten

  • 1 fazant
  • 80 g champignons, grof gehakt
  • 1 stronkje witloof, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • 300 ml kippenbouillon
  • 20 cl cognac
  • 150 ml room
  • 1 kl mosterd
  • 100 g boter
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kruid de fazant met peper en zout. Doe 40 gram boter in de holte van de vogel en kruid deze ook met peper en zout. Verhit 20 gram boter in een stoofpan en braad rondom aan. Zet 30 minuten in de oven. Dek dan de pan af met aluminiumfolie en laat 30 minuten verder garen.
  3. Haal de fazant uit de oven en schep uit de pan. Rol de vogel in aluminiumfolie en laat even rusten.
  4. Smelt 20 gram boter in een pot en stoof de champignons, de witloof, de tijm en de laurier aan. Schep er enkele lepels kookvocht van de fazant over.
  5. Blus na 5 minuten met de cognac en roer er de mosterd door. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat de saus indikken en voeg de room toe. Zeef de saus en kruid bij met peper en zout. Roer er de overige boter door en laat nog enkele minuten doorwarmen.
  6. Snijd de bouten en de filets van de fazant. Bak ze nog even aan in de stoofpan op de velkant. Snijd de filets in reepjes en schik de fazant op de borden. Overgiet met de fine champagnesaus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 702.09 kcal
Koolhydraten 4.68 g
waarvan suikers 2.1 g
Vet 48.3 g
waarvan verzadigd 26.33 g
Proteïnen 36.98 g
Vezels 1.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin