Carpaccio van asperge met kruidenvinaigrette

80 MIN
4 personen
Carpaccio van asperge met kruidenvinaigrette

Een heerlijk fris en subtiel voorgerechtje, deze carpaccio van rauwe witte asperges met een kruidenvinaigrette bij. Een verrassend bijgerecht voor bij de paasbrunch!

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges, geschild
  • ½ citroen, in partjes
  • 1 kl honing
  • 2 el citroensap
  • 1 kl graanmosterd
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl bieslook, fijngehakt
  • 2 kl kervel, fijngehakt, en extra voor afwerking
  • 2 kl peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd met een dunschiller lange, dunne linten van de asperges.
  2. Maak een vinaigrette van het ciroensap, de mosterd, de honing en de olijfolie. Meng er de bieslook, kervel en peterselie door en roer goed om. Kruid af met peper en zout naar smaak.
  3. Leg de aspergelinten in een kom en schenk er de vinaigrette over. Roer om en zorg dat elk asperge ondergedompeld is. Laat 1 uur marineren in de koelkast.
  4. Haal nadien de aspergelinten uit de marinade en verdeel over 4 borden. Besprenkel met enkele druppels van de marinade. Werk af met een partje citroen en wat kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 234.32 kcal
Koolhydraten 4.35 g
waarvan suikers 2.87 g
Vet 22.86 g
waarvan verzadigd 3.27 g
Proteïnen 2.8 g
Vezels 2.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin