Salade met parelcouscous, geroosterde wortelen, dadels, munt en feta

30 MIN
2 personen
Salade met parelcouscous, geroosterde wortelen, dadels, munt en feta

Een heerlijke Midden-Oosterse maaltijdsalade met parelcouscous als basis. Daarbij komen geroosterde wortelen, dadels, rucola, munt, feta, een dressing op basis van sinaasappel en granaatappelmelasse en de salade wordt ook nog eens afgewerkt met een heerlijke tahindressing. Zo lekker en verrassend!

Ingrediënten

  • 125 gr parelcouscous
  • 350 gr wortelen, gekuist
  • 1 kl komijnzaad
  • 1 rode ui
  • 4 dadels, ontpit
  • 10 gr munt
  • 25 gr rucola
  • 100 gr feta
  • 1 kl sumac
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 kl sinaasappelsap
  • 1 kl granaatappelmelasse
  • 50 gr tahin
  • 2 el citroensap
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Begin met de wortelen. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snij de wortelen overlangs in twee en snij ze schuin in stukjes van 2-3 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de wortelen, strooi er de komijnzaadjes over. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Hussel goed door mekaar. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Schep dan om en zet opnieuw 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
  2. Kook de parelcouscous gaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snij de rode ui in fijne plakjes. Meng de rodewijnazijn met de suiker, sumac en peper en zout. Laat de rode ui plakjes hierin marineren.
  4. Maak de dressing: Meng de extra vierge olijfolie met het sinaasappelsap en de granaatappelmelasse. Kruid met peper en zout. Maak de tahindressing: Meng de tahin met het sap van de citroen. Het mengsel zal dik worden. Vroeg straalsgewijs ijskoud water toe, tot je een mooi lopende saus hebt.
  5. Snij de dadels in kleine stukjes. Pluk de blaadjes munt. Snij de feta in blokjes.
  6. Meng de parelcouscous met de wortelen, dadels, feta, rode ui, munt en de sinaasappeldressing. Schep er dan voorzichtig de rucola door. Serveer met de tahindressing.