Paprikastoemp met halloumi

30 MIN
2 personen
Paprikastoemp met halloumi

Een heerlijke, originele Zuiderse stoemp met blokjes gestoofde paprika, afgewerkt met bladpeterselie en crunchy zonnebloempitten. Daarbij komt gebakken halloumi, een heerlijke Cypriotische kaas. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g halloumi
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g zonnebloempitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de paprika's in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de ui, knoflook en paprikablokjes toe en stoof 10 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng er de melk en extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout. Meng er de gestoofde paprika door. Hou warm.
  4. Snij de halloumi in plakjes. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de paprika gebakken hebt. Bak de halloumiplakjes goudgeel aan beide kanten. Snij de bladpeterselie fijn.
  5. Meng de helft van de fijngesneden peterselie door de paprikastoemp. Serveer met de plakjes halloumi erbovenop en strooi er de zonnebloempitten over. Werk af met de rest van de bladpeterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1013.15 kcal
Koolhydraten 64.39 g
waarvan suikers 16.01 g
Vet 62.4 g
waarvan verzadigd 24.37 g
Proteïnen 41.06 g
Vezels 14.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin