Pane Carasau

100 MIN
12 stuks
Pane Carasau

Pane Carasau is een typisch brood uit Sardinië, ook wel 'carta di musica' genoemd. Flinterdun en overheerlijk om met een lekkere dip of pesto te eten.

Ingrediënten

  • 270 g bloem
  • 185 g griesmeel
  • 2 kl zeezout
  • 300 ml water

BEREIDING

  1. Meng in een kom de bloem met het griesmeel en zout.
  2. Voeg het water in gedeeltes toe en roer goed met een lepel alvorens je opnieuw water toevoegt.
  3. Kneed het deeg gedurende 2 minuten goed door.
  4. Maak een bal van het deeg en verdeel in 12 kleine balletjes. Dek af met een vochtige theedoek.
  5. Maak van elk balletje een ronde cirkel met een diameter van ongeveer 10 cm. Rol goed uit op een met bloem bestoven ondergrond. Rol het zo dun mogelijk uit.
  6. Verwarm de oven 40 minuten voor op 230°. Leg de plakken op een bakplaat en bak af in 2 tot 4 minuten. Keer de plakken om en bak ze nogmaals 2 minuten.
  7. Serveer warm met wat olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 130.73 kcal
Koolhydraten 26.5 g
waarvan suikers 0.57 g
Vet 0.46 g
waarvan verzadigd 0.07 g
Proteïnen 4.16 g
Vezels 1.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin