Cavatelli zelf maken

25 MIN
4 personen
Cavatelli zelf maken

Cavatelli is een Italiaanse pastasoort. Met wat tijd en kunde kan je het gemakkelijk zelf maken. Door de ribbeltjes blijft pastasaus er goed aan kleven.

Ingrediënten

  • 400 g bloem, semola
  • 200 ml water
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg geleidelijk het water en een snufje zout toe. Kneed tot een soepel deeg. Rol tot een bol en wikkel dit in plasticfolie. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg daarna uit in lange worsten en snijd in kleine blokjes waarvan je balletjes maakt, de grootte van een knikker. Bestuif deze met een beetje bloem.
  3. Wrijf elk balletje met je duim over het gnocchiplankje zodat het krult.
  4. Kook de cavatelli beetgaar in gezouten water. Schep ze eruit met een schuimspaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 346 kcal
Koolhydraten 69.8 g
waarvan suikers 0.5 g
Vet 1.5 g
waarvan verzadigd 0.2 g
Proteïnen 11.4 g
Vezels 1.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin