Provençaalse kip

50 MIN
4 personen
Provençaalse kip

Ingrediënten

  • 450 g kipfilet, in blokjes
  • 240 g rijst, ongekookt
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 gele paprika, in repen
  • 1 groene paprika, in repen
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 100 ml water
  • 2 kl olie
  • 2 el oregano
  • 2 el dragon, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kipfiletblokjes met peper en zout.
  2. Stoof de uien en de knoflook aan in de olie. Voeg de kip toe en bak goudbruin.
  3. Blus met het water en voeg de tomatenblokjes en paprika toe. Breng op smaak met de oregano, peper en zout. Laat 40 minuten sudderen op een zacht vuur.
  4. Kook ondertussen de rijst gaar.
  5. Verdeel de provençaalse kip over de borden en werk af met de dragon. Serveer met de rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 322.51 kcal
Koolhydraten 33.15 g
waarvan suikers 8.97 g
Vet 5.33 g
waarvan verzadigd 0.87 g
Proteïnen 32.11 g
Vezels 6.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin