Ovenschotel met spinazie en merguez

40 MIN
4 personen
Ovenschotel met spinazie en merguez

Een lekker hartverwarmende Spaans geïnspireerde ovenschotel met pittige merguezworstjes, spinazie, eitjes en frisse blokjes tomaat, als contrast.

Ingrediënten

  • 400 g merguezworsten, ontveld
  • 700 g spinazie, grof gehakt
  • 450 g tomatenblokjes, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook
  • 8 eieren, gesplitst
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof de knoflook aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg er de tomaten aan toe en kruid met peper en zout naar smaak. Laat 3 minuten sudderen.
  3. Doe er de spinazie bij tot deze begint te slinken. Schep alles over in een ovenschaal.
  4. Bak ondertussen de uitgeknepen merguez worst in een aparte pan in de rest van de olijfolie. Leg mee in de ovenschaal.
  5. Klop de eiwitten schuimig in een kom gedurende 30 seconden. Schenk dit over de spinazie. Plaats er voorzichtig de eidooiers op. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 537.82 kcal
Koolhydraten 6.38 g
waarvan suikers 2.04 g
Vet 48.28 g
waarvan verzadigd 3.6 g
Proteïnen 31.24 g
Vezels 4.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin