Cocotte van ei en spinazie

30 MIN
8 stuks
Cocotte van ei en spinazie

Echte eyecatchers zullen het zijn op je brunchtafel, deze schattige cocottes met eitjes, spinazie en ham.

Ingrediënten

  • 100 g ham, in reepjes
  • 300 g spinazie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 8 eieren
  • 200 g lichte roomkaas
  • 2 el ongezouten boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de ham door de roomkaas.
  3. Stoof de uisnippers en knoflook zacht in 1 eetlepel boter. Doe er na een minuutje de spinazie bij en laat al roerend meebakken. Kruid bij met peper en zout. Haal van het vuur zodra de spinazie geslonken is.
  4. Verdeel de spinazie en ham-roomkaas over 8 kleine ovenschaaltjes. Breek boven elk een ei en kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de resterende boter in vlokjes over de ovenschaaltjes. Zet ze 20 minuten in de oven. Zorg dat het eiwit stevig is, maar de eidooiers nog lopend zijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 182.55 kcal
Koolhydraten 3.03 g
waarvan suikers 2.8 g
Vet 13.43 g
waarvan verzadigd 6.05 g
Proteïnen 12.32 g
Vezels 1.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin