Ovenomelet met spinazie, feta, kerstomaatjes en brood

35 MIN
2 personen
Ovenomelet met spinazie, feta, kerstomaatjes en brood

Een kleurrijk en lekker gezond vegetarisch feestmaal, deze originele ovenomelet met spinazie, blokjes feta, kerstomaatjes en gepekelde rode ui. Serveer er een krokant bruin broodje bij. De omelet moet een half uurtje in de oven, ondertussen heb jij lekker tijd om iets anders te doen, handig toch?

Ingrediënten

  • 125 g kerstomaten
  • 150 g feta
  • 4 eieren
  • 100 g spinazie
  • 1 bruin broodje
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 4 el melk
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kerstomaatjes. Snij de feta in blokjes.
  2. Breek de eieren in een kom en klop los, samen met de melk. Voeg de kerstomaatjes en 3/4de van de spinazie toe, kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en voeg dan de blokjes feta toe, maar schep die voorzichtig door het eimengsel.
  3. Vet een ovenschaal in met de olijfolie en giet het eimengsel erin. Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het ei gestold is. Leg het bruine brood op een aparte bakplaat 10 minuten mee in de oven.
  4. Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de rode ui in halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren. Kruid met peper en zout.
  5. Haal de omelet uit de oven en verdeel er de rest van de spinazie en de gemarineerde rode uiringen over. Serveer samen met het brood.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 644.21 kcal
Koolhydraten 42.59 g
waarvan suikers 12.44 g
Vet 37.41 g
waarvan verzadigd 15.74 g
Proteïnen 32.71 g
Vezels 6.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin