Gravad lax in limoncello

300 MIN
6 personen
Gravad lax in limoncello

Een Zweeds geïnspireerd voorgerecht, met een Italiaanse twist! Gravad lax is heel spectaculair om te serveren voor je gasten, maar eigenlijk heel gemakkelijk en op voorhand te maken, win-win toch? Dankzij de mooie garnituren, is dit echt een knaller van een feestgerecht!

Ingrediënten

  • 600 g zalm, zonder vel
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 3 citroen, biologisch
  • 1 bakje zuring, bloed
  • 2 el kappertjes
  • 2 bosjes dille
  • 50 g suiker
  • 1 potje zure room
  • 1 el mierikswortelpasta
  • 200 ml limoncello
  • 2 el roze peperbessen
  • 100 g zout, grof
  • peper

BEREIDING

  1. Was en rasp de schil van de citroenen. Meng het grof zout met de suiker en de citroenzeste. Pers het sap van 2 citroenen.
  2. Neem een grote schaal die je kan afsluiten. Bedek de bodem met takjes dille en leg hierop de zalmfilet. Kruid met peper. Bedek met het zout. Strooi er de roze peperbessen over. Giet er de limoncello over en het citroensap. Dek af met takjes dille. Hou wat dille over voor de afwerking. Sluit de schaal af en zet 24 uur in de koelkast.
  3. Trek met een dunschilller lange slierten van de komkommer en rol ze op. Pers het sap van de resterende citroen. Schil de avocado en schep er bolletjes uit met een parisienne lepel (zo een waar je meloenbolletjes mee maakt). Besprenkel met wat citroensap.
  4. Meng de zure room met mierikswortelpasta en de rest van het citroensap.
  5. Haal de gravad lax uit de koeling en schraap er de kruiden en het zout af en dep droog. Snij in fijne plakjes.
  6. Schik de plakjes zalm op een grote schaal. Schep er toefjes zure room bij. Werk af met avocadobolletjes, plukjes dille, komkommerrolletjes, blaadjes bloedzuring en kappertjes. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 469.78 kcal
Koolhydraten 26.64 g
waarvan suikers 21.63 g
Vet 26.35 g
waarvan verzadigd 7.2 g
Proteïnen 23.13 g
Vezels 5.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin