Oesterzwammen, spek, pastinaak en krieltjes van de bakplaat

25 MIN
2 personen
Oesterzwammen, spek, pastinaak en krieltjes van de bakplaat

Oesterzwammen, gerookte spekblokjes, pastinaak en krieltjes gaan allemaal op 1 bakplaat samen de oven in, en garen samen. Hoe gemakkelijk is dat? Serveer met frisse rucolasla en je hebt een supersnelle en overheerlijke maaltijd. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 400 g krielaardappelen
  • 100 g oesterzwammen
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de pastinaak en snij in gelijke blokjes. Halveer de krieltjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak de blaadjes grof. Leg de pastinaak, krieltjes en rozemarijn op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, verdeel er de spekblokjes over en hussel goed door mekaar. Kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er dan de oesterzwammen bij, schep opnieuw om en zet nog 10 minuten in de oven.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout.
  4. Controleer of de krieltjes gaar zijn. Schep over in borden, leg er de rucola bij, bedruppel met de dressing en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 817.32 kcal
Koolhydraten 48.24 g
waarvan suikers 0.93 g
Vet 50.3 g
waarvan verzadigd 30.27 g
Proteïnen 18.88 g
Vezels 12.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin