Zoete aardappelpuree met geroosterde pastinaak en spekjes

30 MIN
2 personen
Zoete aardappelpuree met geroosterde pastinaak en spekjes

Wil je eens verrassend uit de hoek komen? Maak dan deze originele zachte zoete aardappelpuree met blokjes geroosterde pastinaak in, walnoten en krokant gebakken spekjes. Hier maak je jong en oud blij mee!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 400 g zoete aardappelen
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g walnoten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de pastinaak. Bedruppel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de zoete aardappelblokjes toe. Laat 18 minuten koken.
  3. Verwarm een antikleefpan zonder vetstof en bak de spekjes krokant.
  4. Snij de bladpeterselie fijn. Hak de walnoten grof.
  5. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn met een pureestamper. Kruid goed met peper en zout en meng er de bladpeterselie en extra vierge olijfolie door. Schep er dan ook de blokjes geroosterde pastinaak door.
  6. Schep op borden, schep er de spekjes en walnoten bij en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 753.38 kcal
Koolhydraten 58.15 g
waarvan suikers 6.6 g
Vet 43.2 g
waarvan verzadigd 20.93 g
Proteïnen 14.96 g
Vezels 12.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin