Koolrolletjes met sojasausdip met rijst, champignons, tofu

35 MIN
2 personen
Koolrolletjes met sojasausdip met rijst, champignons, tofu

Loempia's en springrolls ken je vast wel. Deze koolrolletjes lijken op springrolls, maar in plaats van rijstpapier gebruik je koolbladeren en die vul je op. Dat zijn extra groentjes én extra smaak!

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren rijst
  • ½ spitskool
  • 2 stengels lente-ui
  • 50 ml sojasaus
  • 200 gr tofu
  • 125 gr witte champignons
  • 10 gr Thaise basilicum
  • 20 gr gember
  • 50 gr miso pasta
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr sojascheuten
  • olie
  • 1 el bruine suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Maak de bladeren van de kool los maar zorg dat ze heel blijven.
  3. Dipsaus: snipper de lente-ui fijn. Bewaar het groen van de lente-ui apart, dat gebruiken we voor de afwerking. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit het wit van de lente-ui glazig. Voeg de bruine suiker, sojasaus en 25 ml water per persoon toe. Laat 5 min. pruttelen op zacht vuur. Laat afkoelen.
  4. Dep de tofu droog met wat keukenpapier. Hak de tofu en champignons zo fijn mogelijk. Hak het Thais basilicum fijn en rasp de gember tot je 0,5 kl per persoon hebt. Schep alles in een kom en voeg de miso en rijst toe. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met flink wat zwarte peper. Schep goed onder elkaar.
  5. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het mengsel zo'n 5 min. aan op hoog vuur. Voeg in de laatste 2 min. de sojascheuten toe.
  6. Vul de koolrolletjes met het mengsel en rol op. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de koolrolletjes kort aan op hoog vuur (zie tip).
  7. Serveer de koolrolletjes met de dipsaus. Werk af met het groen van de lente-ui. Smakelijk!
  8. TIP: Geen zin om koolrolletjes te maken? Hak de spitskool fijnen schep mee onder het mengsel. Bak het geheel kort nog even aan zodat de kool ook kan garen.