Risotto met groene asperges, broccoli en amandelen

35 MIN
2 personen
Risotto met groene asperges, broccoli en amandelen

Dit bordje is vegan, vullend en heerlijk verfrissend! De edelgistvlokken vervangen de kaas en zorgen ervoor dat deze risotto niet te zwaar op de maag valt. Voeg er nog je favoriete lentegroenten aan toe en werk af met citroenzeste en amandel.

Ingrediënten

  • 200 gr groene asperges
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr risotto rijst
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 kleine broccoli
  • 10 gr dille
  • 10 gr munt
  • 1 citroen
  • 30 gr amandelen
  • 10 gr edelgistvlokken
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Spoel de asperges en leg minstens 5 min. in een ruime kom met koud water. Het zand dat eventueel nog aan de kopjes zit, zal zo naar de bodem zakken. Dep de asperges droog en schik op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster zo'n 15 min. in de oven.
  3. Snipper de sjalot fijn en hak de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de sjalot en knoflook zo’n 2 min. op zacht vuur. Voeg de risottorijst toe en laat zo’n 2 min. meebakken, tot de rijst glazig is. Verkruimel de bouillon eroverheen en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat op zacht vuur sudderen en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door, tot de risotto net beetgaar is, ongeveer 15-20 min. Roer regelmatig goed door.
  4. Snijd de broccoli in roosjes en mix in een blender of hak fijn, tot de structuur van couscous (zie tip). Hak de dille en munt fijn. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil van de citroen.
  5. Hak de amandelen fijn en rooster in een pan zonder vetstof.
  6. Proef van de risotto en breng op smaak met een scheutje olijfolie, een kneepje citroensap, zout en zwarte peper. Haal van het vuur en meng er de edelgistvlokken, broccolicouscous en verse kruiden onder.
  7. Serveer de risotto met de geroosterde asperges en werk af met de amandelen en citroenzeste. Smakelijk!
  8. TIP: Zorg ervoor dat de broccoli goed droog is, voor er couscous van te maken. Zo vermijd je dat je een papperige couscous krijgt.