Misokip met omeletrolletjes, paprika, paksoi en rijst

40 MIN
2 personen
Misokip met omeletrolletjes, paprika, paksoi en rijst

De miso maakt de kip lekker mals! De rolletjes omelet fleuren het gerecht op, ze doen zelfs een beetje denken aan het bekende schilderij van Van Gogh, 'Starry Night', maar dan in een Japanse versie.

Ingrediënten

  • 25 gr misopasta
  • 20 ml sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 kipfilets
  • 125 gr witte rijst
  • ½ paksoi
  • 1 rode paprika
  • 2 eieren
  • 1 stengel lente-ui
  • olie
  • 1 kl honing
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Misomarinade: meng de miso met de helft van de sojasaus, honing, de helft van de sesamolie en een snuif zwarte peper. Bestrijk de kipfilet met de marinade en laat marineren in de koelkast.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de paksoi en rode paprika in reepjes. Verhit de rest van de sesamolie in een wok of grote pan en roerbak de groenten 5 min. Voeg de rest van de sojasaus toe en kruid met zwarte peper.
  4. Kluts de eieren in een kommetje. Kruid met zout en zwarte peper. Verhit een scheutje olie in een pan en bak 1 omelet per persoon (zie tip). Schep uit de pan, rol strak op en snijd in fijne reepjes. Houd warm.
  5. Verhit wat olie in dezelfde pan van de omelet. Bak de kipfilet 4 min. per kant op middelhoog vuur. Snijd in plakjes.
  6. Snijd de lente-ui in ringen.
  7. Serveer de rijst met de gewokte groenten, de omelet rolletjes en de kip. Werk af met de lente-ui. Smakelijk!
  8. Tip: Geen zin om omelet te bakken? Maak een snel roereitje en meng door de rijst, ook heel lekker!