Japanse Tan Tan ramen met gehakt, pindasaus, paksoi en champignons

40 MIN
2 personen
Japanse Tan Tan ramen met gehakt, pindasaus, paksoi en champignons

Duik in deze kom Japanse Tan Tan ramen en ontdek de culinaire dans tussen China en Japan. Wat ooit begon als Chinees streetfood, werd in Japan nieuw leven ingeblazen. Een warme umami- omhelzing met een vleugje geschiedenis in elke slurp.

Ingrediënten

  • 1 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 20 gr verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 baby paksoi
  • 125 gr kastanjechampignons
  • 125 ml room
  • 200 gr rund-varkensgehakt
  • 100 gr sojascheuten
  • 150 gr sobanoedels
  • 1 el olie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el bruine suiker
  • ½ kl chilivlokken
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  2. Pindapasta: meng (zie tip) de pindakaas met de helft van de sojasaus, 1 el olie per persoon, 1 el water per persoon, de witte wijnazijn, suiker en (optioneel) chilivlokken (let op, pikant!).
  3. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Pers de knoflook. Halveer de baby paksoi. Hak de champignons heel fijn (in een hakmolen of met een mes).
  4. Bouillon: breng 100 ml water per persoon aan de kook. Voeg vervolgens de room toe en laat opwarmen tot net onder het kookpunt.
  5. Verhit een scheut olie in een (wok)pan. Bak de baby paksoi op middelhoog vuur in 4-6 min. gaar. Haal uit de pan.
  6. Verhit opnieuw een scheutje olie in diezelfde (wok)pan. Bak het gehakt, de champignons, gember en knoflook op hoog vuur. Voeg op het einde de sojascheuten en de rest van de sojasaus toe en laat nog 1 min. meebakken.
  7. Kook intussen de noedels volgens de instructies op de verpakking en giet af.
  8. Verdeel de pindapasta in een diep kommetje (1 kommetje per persoon). Giet de room erbij en meng goed. Schik de noedels in de kom, samen met de paksoi en het gehakt met champignons. Smakelijk!
  9. TIP: Schep alle ingrediënten in een schone confituurpot en schudden maar!