Mosselen met tomaten en olijven

20 MIN
4 personen
Mosselen met tomaten en olijven

We maken mosselen al gauw klassiek klaar met ui en selder, maar probeer deze heerlijke Zuiderse versie eens met tomaten en olijven. Verrassend!

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 500 g vleestomaten, ontveld en in blokjes
  • 90 g zwarte olijven, grof gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 240 ml witte wijn
  • 2 el boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui samen met knoflook zacht in de boter. Breng op smaak met peper en zout. Schenk er na 4 minuten de wijn bij en laat 2 minuten inkoken. Roer er dan de tomaten en olijven door.
  2. Doe de mosselen er bij en laat afgedekt koken tot alle schelpen open zijn. Voeg er de peterselie aan toe en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 263.46 kcal
Koolhydraten 9.07 g
waarvan suikers 3.6 g
Vet 13.9 g
waarvan verzadigd 6.46 g
Proteïnen 12.55 g
Vezels 3.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin