Steak au poivre

20 MIN
4 personen
Steak au poivre

Een lekker stukje mals vlees gewenteld in peper is deze steak au poivre. Heerlijk met een frisse groene salade, en voor de lekkerbekken verse frietjes.

Ingrediënten

  • 4 biefstuk
  • 200 g sla
  • 25 ml cognac
  • 100 ml kalfsbouillon
  • 4 klontjes boter
  • 2 el peperbollen
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de biefstukken met zout. Maal voldoende peper grof in een plat bord en dep de biefstukken hierin zodat ze volledig bedekt zijn. Verhit 2 klontjes boter in de pan en bak het vlees gaar naar eigen wens. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
  2. Schenk de cognac in de pan en roer het aanbaksel los. Breng aan de kook en giet er de bouillon bij. Voeg de groene peperbolletjes toe en bind de saus met 2 klontjes koude boter.
  3. Verdeel de steaks over de borden. Schenk er de saus over en serveer met de groene sla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 321.79 kcal
Koolhydraten 5.11 g
waarvan suikers 0.7 g
Vet 20.46 g
waarvan verzadigd 11.67 g
Proteïnen 25.71 g
Vezels 2.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin