Minigratins van spruitjes, prei en kippengehakt

40 MIN
4 personen
Minigratins van spruitjes, prei en kippengehakt

Een heerlijke winterse ovenschotel, deze minigratins van spruitjes, prei en kippengehakt. Je kan het ook in 1 grote ovenschotel klaarmaken.

Ingrediënten

  • 500 g kippengehakt
  • 400 g spruiten
  • 3 prei, in ringen
  • 1 ei
  • 150 g kaas, geraspt
  • 200 ml lichte room
  • 2 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Verwijder het harde stronkje van de spruitjes onderaan. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  3. Meng het kippengehakt met de room en het ei. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Stoof de prei aan in de boter. Bak enkele minuten glazig.
  5. Verdeel het gehakt over 8 kleine, ingevette ovenschaaltjes. Schep er de prei en de spruitjes over. Bestrooi met de kaas.
  6. Zet de schaaltjes in een diepe ovenschaal. Schenk er heet water rond zodat de schaaltjes voor een groot deel onder water staan. Zet 20 minuten in de oven tot er een goudbruin korstje verschijnt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 587.33 kcal
Koolhydraten 13.27 g
waarvan suikers 10.49 g
Vet 37.87 g
waarvan verzadigd 19.05 g
Proteïnen 47.19 g
Vezels 8.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin