Minestrone

25 MIN
4 personen
Minestrone

Met deze klassieker gaan we de Italiaanse toer op. Minestrone is een dikke maaltijdsoep die boordevol groenten zit. Vaak wordt deze geserveerd als volwaardige maaltijd, gezien ze zowel pasta, vlees als héél véél groenten bevat. Bovendien tover je deze soep in minder dan 30 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 200 g spekblokjes
  • 100 g pastaschelpen
  • 2 stengels selder
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik bonen in tomatensaus
  • parmezaan
  • 1½ l kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de courgette in blokjes. Snij de ui fijn, pers de knoflook. Snij de selder in boogjes.
  2. Stoof de ui, de knoflook en de spekblokjes aan in de olijfolie. Schenk er de kippenbouillon bij en voeg de tomatenblokjes, bonen, selder en pastaschelpjes toe. Breng aan de kook op een hoog vuur.
  3. Verlaag het vuur en laat 20 minuten sudderen. Voeg dan de courgette toe en laat nog 5 minuten doorwarmen. Kruid met peper en zout. Serveer en werk af met geraspte parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 726.33 kcal
Koolhydraten 40.77 g
waarvan suikers 12.51 g
Vet 39.55 g
waarvan verzadigd 27.28 g
Proteïnen 36.87 g
Vezels 8.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin