Tiroolse knoedelsoep

40 MIN
4 personen
Tiroolse knoedelsoep

Waan je in de bergen met deze stevige Tiroolse knoedelsoep. Knoedels zijn lekker vullende aardappel-kaas balletjes. Een soepje om van te jodelen.

Ingrediënten

  • 300 g brood, in blokjes
  • 200 g aardappelen
  • 3 eieren
  • 200 g kaas, geraspt
  • 250 ml melk
  • 1 l runderbouillon
  • klontje boter, geklaard
  • 2 el peterselie, fijngesnipperd
  • 1 el marjolein
  • 1 takje kervel
  • zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en rasp ze fijn. Zet even opzij.
  2. Warm de melk op tot ze heet is. Giet ze over de blokjes brood in een mengkom. Meng hieronder de geraspte aardappelen, eieren en kaas. Kruid met de peterselie, zout en marjolein naar smaak. Kneed het tot een deeg en vorm 8 grote knoedels.
  3. Smelt wat boter in een pan en bak hierin de knoedels goudbruin aan alle kanten.
  4. Verwarm ondertussen de runderbouillon op een hoog vuur.
  5. Schik de noedels over de borden, giet hierover wat van de warme bouillon en werk af met een takje kervel. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 466.93 kcal
Koolhydraten 48.28 g
waarvan suikers 5.29 g
Vet 15.16 g
waarvan verzadigd 7.38 g
Proteïnen 33.06 g
Vezels 3.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin