Broccoli-kervelsoep met spekjes

30 MIN
4 personen
Broccoli-kervelsoep met spekjes

Een smaakvolle groene soep, dan zit je met deze broccoli-kervelsoep helemaal goed. We bakken er krokante spekjes bij om die lekkere bite te geven. Wat een heerlijke kom soep!

Ingrediënten

  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 4 broodjes, meergranen
  • 1 broccoli
  • 2 prei
  • 2 uien
  • 100 g kervel
  • 150 ml lichte room
  • 1½ l groentebouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in roosjes. Snij de stengel ook in stukjes. Snij de prei in ringen. Snij de uien fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppot. Voeg de uien en prei toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan de groentebouillon toe. Breng aan de kook en voeg de broccoli, de kervel (hou wat takjes opzij voor de afwerking), het kruidentuiltje en peper en zout toe. Laat 20 minuten pruttelen.
  3. Bak de spekjes krokant.
  4. Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix fijn.
  5. Serveer de soep met een wolkje room, gebakken spekjes, een takje kervel en een broodje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 705.39 kcal
Koolhydraten 56.86 g
waarvan suikers 13.01 g
Vet 35.1 g
waarvan verzadigd 21.98 g
Proteïnen 24.92 g
Vezels 13.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin